Velkommen til IL Vareggs offisielle web-sider


 

  

 

 

Saker 2006

Jansens Jaktstart - søndag 31.12 med morgenstart

Løpsleder Jeppe Holst melder at alle med stramt program den siste dagen i 2006 kan få starte kl. 10.30. Per Gunnar Alfheim, vår gode ultra-venn, skal springe Jansens Jaktstart før han drar på Hans Jakobs tradisjonsrike årsavslutning. Fremmøte i Vareggs klubbhus Badstuen.

Svein Jansen selv er ventet til hovedstarten kl. 13.00. Fremmøte i Badstuen kl 12.30 for felles oppvarming og informasjon om løypen.

(30.12.06)


Pål Sulesund fikk det tungt på halvmaraton

Pål Sulesund har vært på offensiven i desember. Torsdag avsluttet han konkurranseåret 2006 med halvmaraton i Ålesund. Beina var lette og frasparket satt godt i starten, men etter 6 km mistet han rytmen. Tiden 1.22.10 gav 2. plass totalt og holdt til klasseseier.

(30.12.06)


Årets Varegg-løper 2006

2006 sesongen har vært lik de øvrige sesongene etter tusenårsskiftet, stor treningsiver og litt labert på konkurransefronten. Vintertreningen var hard og krevde stor utholdenhet. Les mer.

(29.12.06)


Jansens Jaktstart - søndag 31.12 med start kl. 13.00

Løpsleder Jeppe Holst melder at alt er klart til årets siste styrkeprøve her i Sandviken. Løypen som av de tøffeste betraktes som en lekkerbisken, åpner fartsfylt og forræderisk nordover i Fjellveien fra Mulen. Nord for Sandviken sekundærstasjon følger løperne sti over Sandviksbatteriet, vei ned i Munkebotten og veien over Sandviksfjellet. Ved krysset Halfdan Griegsvei - Skredderdalen stormer løperne inn i skogen og opp til Aasebu. Videre er det bare å nyte lysløypens behagelige underlag. Når lysløypen igjen møter Halfdan Griegsvei er det til høyre og raskeste vei mot Skomakerdiket. 100 meter ovenfor Skomakerdiket tar løperne brått til høyre og sti i retning Fløysletten. Fra Fløysletten følges vei - Fløysvingene, Hestebergveien, Tippetue og Fjellveien til mål.

Jansens Jaktstart går søndag 31. desember, med fleksistart i Fjellveien kl. 13.00. Fremmøte i Badstuen kl 12.30 for felles oppvarming og informasjon om løypen.

(29.12.06)


Mellom-/landistansesamlinger vinter 2007

Det er fastsatt datoer for de neste mellom-/langdistansesamlingene. Samlingene går fortsatt på Fana stadion/ BFGs klubbhus, og er åpne for utøvere 15år og oppover, trenere og andre interesserte. Tid for samlingene er: torsdagene 11.januar, 15.februar og 22.mars kl. 17.00. Der er først trening, og så en teoridel. 11.januar blir Ingvild Måkestad med og snakker om kosthold i forhold til prestasjoner.

(27.12.06)


JUBILANT - Rolf Hansen fyller 60 år

Rolf Jordal Hansen, Hallskaret 26, 5117 Ulset, fyller 60 år 26. desember.

Hjemmehørende i ”Badstuens” umiddelbare nabolag og fortsatt avhengig av morsmelken da Idrettslaget Varegg ble stiftet, har Rolfen vokst opp i og levd med idretten i ”Hødden”. Les mer.

(26.12.06)


Jansens Jaktstart - søndag 31.12 med start kl. 13.00

Jansens Jaktstart er oppkalt etter en av Vareggs virkelige gladløpere. Svein Jansen har i en mannsalder nytt klubbkameraters respekt og spredd stor usikkerhet blant alle sine konkurrenter. Jansen er kjent for sin friske innstilling og nærmest ubegrensete fighting spirit dersom han lukter gull (et såkalt champion karakteristika).

Jansens Jaktstart går søndag 31. desember, med fleksistart i Fjellveien kl. 13.00. Fremmøte i Badstuen kl 12.30 for felles oppvarming og informasjon om løypen. Dersom noen trenger mer informasjon om løpet henviser vi til referat fra en tidlig utgave av kraftprøven.

(21.12.06)


JUBILANT - Haakon Svendal fyller 70 år

Haakon Svendal, Myrholtet 170, 5142 Fyllingsdalen, fyller 70 år 20. desember.

Grundige Haakon har fortsatt ”rykket” når han nå runder 70. Han er en pålitelig tilrettelegger når det drar seg til massemønstring mot Sandviksfløyen og duellysten er lett å merke i kneikene på Midtfjellet. Les mer.

(20.12.06)


Juleavslutning i Sagbakken

Rolf Sælen og Varegg-veteranene hadde sin årvisse markering av julehøytiden tirsdag kveld. En inspirert gjeng gjennomførte 12 bakkedrag før Rolfen serverte. Det var nydelige forhold - både for bakkeløp og trenerens gløgg.

(19.12.06)


Vinterkarusellen - Prinsen best, selv uten oppvarming

Alemayehu Sitotaw måtte gå rett på start under kveldens 10 km i Rådalen. Rolig åpningsfart tiltross, det var ingen som kunne tukte Alemayehu idag heller. Videre registrerer vi at Pål Sulesund er i fin fremgang. På 5 km holdt Knut Halvard Lerøy ungguttene bak seg. Resultatene finner du her.

(18.12.06)


Meråker Maraton - Bare en svenske var bedre enn Ludvig Tennebekk

Ludvig Tennebekk var på maratontur til Midtnorge da Andersen arrangerte adventløp. Ludvig gjennomførte den krevende maratonløypen, kuperte skogsveier med snø og hovedveier med slaps, på sterke 3.13.49.

(17.12.06)


Andersens Adventløp - Stemning og stor fart

Stemningen var spent før start. Flere løpere bar preg av at året 2006 er på hell og fasiten snart ferdigskrevet. Startfeltet var ikke bredt, men rimelig balansert i forhold til det å være håpefull og snart på hell.

Prinsen var ikke presset. Vinnertiden 19.45 er brukbar. Tett bak fulgte Morten Westergård og Brynjulf Vonen til en tett duell mot målgang. Tidene deres og flere til finner du her.

(16.12.06)


Andersens Adventløp - lørdag 16. desember kl. 15.00

Påmelding i Badstuen og felles oppvarming kl. 15.00. Enkel, men god servering samme sted etter løpet.

Løypen 6km. Den følger Fjellveien sørover. Løperne må så holde fart og pågangsmot opp Ole Irgensvei. De passerer Skansemyren på bysiden for så å løpe svingene ned til Fløbanestasjonen i Fjellveien. Derfra er det 1200 lettløpte meter nordover til målgang. Vel møtt!

(15.12.06)


Andersens Adventløp - lørdag 16. desember

Lørdag førstkommende er det Andersens Adventløp. Løpet er en skikkelig godbit for alle gladløpere som ønsker seg en løpsinvitasjon bak luke 16 i adventskalenderen. Klassikeren er den definitivt siste sjansen til å kapre hederbevisningen som årets Varegg-løper 2006. Innstillingen er ferdigskrevet, men vil kunne forandres dersom noen av klubbens løpere benytter anledingen til å utrette et lite løpsmirakel.

Påmelding i Badstuen og felles oppvarming kl. 15.00. Enkel, men god servering samme sted etter løpet. Andersen har sikret seg resteffekter etter "Stoltzekleiven Opp" 1993, 1996, 1997, 1998 og noe fra 2002. Han lokker derfor med nostalgisk og spennende premiering.

(12.12.06)


Superlørdag på Fløyen

Riv deg løs fra julemas og inngrodde lørdagsvaner: På lørdag kan vi faktisk være med på "Superlørdag på Fløyen".

Kl 13.00 Start 3.løp i Fløykarusellen, påmelding senest kl 12.30. Se annonse. Det er tre valgmuligheter så alle kan være med. Kjekt hvis flest mulig tar seg en tur opp og tester formen eller får seg en velfortjent tur i skogen i eget tempo.

(08.12.06)


Alemayehu nr 2 i Fri-karusellen

Alemeyehu ble slått av det lokale stortalentet Lars Bakke i gårsdagens Fri-karusell. Med en hard 1/2-maraton i beina fra lørdag, gikk Alemayehu forsiktig ut på 5 km. Han klarte ikke å riste av seg juniorløperen underveis, og måtte gi tapt for Fri-løperen i spurten. Sensasjonelt nok var det oppholdsvær og vindstille under selve løpet - altså gode forhold. Resultater finner du her.

(07.12.06)


Skisamlingen på Geilo er utsatt til i januar

Hanne C melder at hun og hennes rådgivere har fattet et utsettelsesvedtak. Den populære skisamlingen på Geilo kan ikke gjennomføres førstkommende helg. Ny dato er 12. - 14. januar. Hanne C beklager sterkt, men understreker at hun denne gangen har måttet være streng på kriteriet gode snøforhold.

(04.12.06)


Alemayehu Sitotaw fortsetter seiersrekken

Alemayehu Sitotaw er sjeldent løpsglad og helt suveren. Lørdag var det halvmaraton i området rundt Leikvang idrettspark. Alemayehu var helt uten press fra sine konkurrenter og klokken viste 1.13.32 ved målgang. Ludvig Tennebekk og Steinar Esperås kapret 2. plasser på full maraton. Resultater og en lang serie bilder finner du på Kondis.

(03.12.06)


Skansemyren Grand Prix - onsdag 6. desember kl 18.00

Onsdag 6. desember er det årets siste Skansemyren Grand Prix. Vi kan love nye løyper som vil lokke frem både fart og stayerevne. Sist det var Grand Prix på Skansemyren talte vi 130 starter fordelt på 3 løyper. Klubbens lotteriansvarlige forsikrer at premiene også er egnet til å inspirere, og at tidslappene vil gjelde som lodd.

(02.12.06)


Vind og vått i Vinterkarusellen

Alemayehu Sitotaw lot seg ikke påvirke av vind og regn under det 2. løpet i Vinterkarusellen. Han nedkjempet Osterøys store sønn, Bjarte Vik, og vant 10km med tiden 33.05. Andreas Nilsen var på plass på 5km. Han greide med 18.42 å presse seg under den tiden til Øyvind M Lund fra forrige løp. Nancy Sommer er på hugget og fikk en flott 4. plass på 10km. Resultater.

(29.11.06)


Mindre justeringer i treningsplanen frem til nyttår

Rolfen har evaluert de to siste treningsukene og funnet at det fremmer formålet med treningsgruppen å gjøre noen mindre justeringer. Spesielt har han vektlagt hensynet til de eldste og mest skjøre kroppene. Det er nå lagt opp til mer grus og mindre unnabakke. Treningsplan.

(27.11.06)


Fløyen Løpskarusell - Urige Buta i stor fart på Fløyen

Årets norske mester i terrengløp, Urige Buta fra Haugesund Il, var raskest i dagens løp på Fløyen. Dagen har vært preget av uvær, men arrangøren kan melde om at løperne unngikk regnbyger og fremmøtet var bedre enn i premiereløpet. Resultater fra dagens løp finner du her. Resultater begge løp i pdf. Reportasje med bilder på kondis.no.

(18.11.06)


Fredagsgjengens "julemøte" - 24. november

Årets "julemøte" er berammet til fredag 24. november. Arrangørene forventer stort fremmøte og mange inspirerte innspill. For påmelding eller ønske om å tegne seg på talerlisten er fredagstreningen fra Badstuen anbefalt. En annen mulighet er å sende epost til Svein Jansen.

(11.11.06)


Treningsplan frem til årsskiftet

Rolf Sælen har dradd igang vintertreningen for veteraner og andre med sans for strevet etter optimal balanse mellom fart og stayerevne. Rolfen og hans rådgivere har satt opp en plan som gjelder ut året. Forslag til treningsplan for perioden januar - februar vil legges frem en på samling etter Andersens Adventsløp (16. desember). Treningsplan.

(11.11.06)


Skansemyren Grand Prix - fantastisk gjeng med rekrutter

Magnus og Frede har virkelig lykkes med å skape en solid rekruttgruppe. På gårsdagens Grad Prix på Skansemyren møtte det hele 28 ivrige løpere. Innsatsen var helt på topp. Flere så ut til å være skuffet da trenerne måtte gi sluttsignalet. Les mer.

(09.11.06)


Skansemyren Grand Prix - onsdag 8. november kl. 18

Dagens konkurranser: "Berg og dal", "Sprang og trappesving" og "Sandsprinten". Løypelegger hevder at dagens program bør appellere til den raske, den spretne og ikke minst de med utholdenhet.

(08.11.06)


Regionale mellom-/langdistansesamlinger på Fana Stadion

Friidrettskretsen i samarbeid med NFIF inviterer igjen til Regionale mellom-/langdistansesamlinger med Erling Askeland. Første samling går torsdag 23.november kl. 17.00 med oppmøte på Fana stadion.
Alle samlingene har en praktisk og en teoretisk del. Hver gang er det gjesteforelesere med på teoridelen. Fullstendig invitasjon finner du vedlagt.

Samlingene er åpne for løpere fra 15år (i 2007-sesongen) og oppover med personlige trenere.

(08.11.06)


Vinterkarusellen - Øyvind M Lund med sterk start

Vinterkarusellen er igang igjen. Øyvind M Lund bekreftet med sterke 18.50 på 5km at han er i siget. Det samme må kunne sies om Hanne C Høgmo etter 4. plass på 10 km. Resultatlister finner du her.

(07.11.06)


Skansemyren Grand Prix - onsdag 8. november kl. 18

Onsdag er det klart for et nytt sugende Skansemyren Grand Prix. Arrangementet passer ypperlig for alle energiske løpere i alderen 7 - 11 år. Vi kan love et lekent opplegg som vil holde alle varme uansett vær. Avslutning i god Grand Prix - ånd med litt lønn for innsats og litt lotteri.

(06.11.06)


Arnfinn Bårdsen - bedre enn sitt beste i 3sjøers-halvmaraton

Arnfinn Bårdsen er tilbake fra Stavanger og melder om ny pers på halvmaraton. Til tross for vått vær hadde gladløperen en super løpsopplevelse. Løypen går stort sett på flott grusunderlag i meget fin natur rundt Mosvannet, Store Stokkavann og Hålandsvannet. Les mer på KONDIS.

(06.11.06)


Prins Alemayehu nummer 3 i New York

Alemayehu Sitotaw endte opp som beste nordmann under dagens New York City Marathon. Tiden 2.29.07 holdt til en 3. plass i klassen 40-44 år. En ny tid under magiske 2.30 og bare 44 løpere foran seg ved målgang i gigantmønstringen over 42 km, indikerer at Alemayehu har levert sterk løping.

(05.11.06)


Lagskveld på Løplabbet - tirsdag 14. november

Trenger du å supplere - sko eller klær - før vinteren setter inn med mye vær og solide treningsmengder, har du en ypperlig mulighet tirsdag 14. oktober. Løplabbet holder åpent fra 17 til 20. Godt utvalg og gode rabatter. Les mer.

(01.11.06)


Vintertreningen er kommet i gang

I går, tirsdag, var Rolf Sælen igjen på plass i Sagbakken. Han lover en vareiert meny frem mot årsskiftet og ser ingen grunn til å moderere innsatsen i den mørke årstiden. Tolket vi passiarene i pausene korrekt er det mulig at Rolfen velger seg Torstein Frantzen til hjelpetrener denne vinteren. Teknisk sett en underlig kombinasjon, men slettes ikke dumt dersom det stemmer at godt driv krever innslag av dristighet.

(01.11.06)


Barns Green halvmaraton - Brynjulf Vonen blant de beste

Ryktene om Jeppes sykdom hadde heldigvis ikke rot i virkeligheten. Da startskuddet gikk for et imponerende stort startfelt, var Vareggtrioen - Holst, Andersen og Vonen - på offensiven fra første meter (se bilde). Tore Neubert hadde gitt guttene troen og forenklet taktikken. Tilslutt var Brynjulf den beste av våre. Hans innsats holdt til 2. plass i klassen. Stein Roar viste imponerende stayer og sto distansen. 4. plass i Barns Green er inspirasjon. Jeppe jaget i de rette gruppene og fikk vist hva som er mulig når han holder helt inn. Resultater.

(31.10.06)


5 km i Hyde Park fredag 27.10

  • Brynjulf: 17.14
  • Stein Roar: 17.36
  • Johs G: 18.49 (løp med kun 1 stk akilles)
  • Jeppe: 18.55 (ikke helt frisk - dropper halvmaraton?)

Resultater Hyde Park. I dag løpes halvmaraton i Barns Green, sannsynligvis bare med Brynjulf og Stein Roar på startstreken.

(29.10.06)


Raske rekrutter trosset tussmørket på Skansemyren

Rekruttene til Varegg er av den friske sorten. Regn, tåke og tussmørket la ingen demper på verken engasjement eller fremmøte. Onsdag var det full fart med halenapping, krevende krypegang og flere sugende serier med trappestafett.

(20.10.06)


Slitne veteraner kjemper for å bli klar for oppdrag i utlandet

Prins Alemayehu jobber hardt for at Central Park skal bli en positiv opplevelse. Vareggs mindre meritterte og mer slitne veteraner kjemper for å få tilbake frasparket som kan gjøre det hyggelig i Hyde Park. Det meldes at flere av guttene vil bruke første løpet i Fløyen Løpskarusell som et viktig element i oppkjøringen.

(20.10.06)


Fanaløpet: Topptrio fra Vareggs treningsmiljø

Prins Alemayehu er ikke til å rokke som regionens raskeste langdistanseløper. Idag hentet han gull i KM halvmaraton (1.13.37). Gledelig var det også at Ståle Vange (1.18.50) og Dag Haugland (1.20.05) fulgte på plassene bak Alemayehu. Resultatliste finner du hos BFG-Fana. Verdt å merke seg er at Jan-Ove Sagstad benyttet den fine oktoberdagen til både oppsamlingsheat i "Stoltzen" og solid innsats i Fanaløpet.

(14.10.06)


Skansemyren Grand prix - velkommen til en ettermiddag med leken friidrett

Onsdag 11. oktober er det tid for Skansemyren Grand Prix. Frede og Magnus kan love friske løyper som vil kalle frem både kraft og energi. Arrangementet passer for den lekne løper i alderen 7 til 11 år. Se forøvrig plan for friidrettstreninger i høst.

(08.10.06)


Gode arrangører - takk for innsatsen!

Fortsatt studeres resultater, strekktider eller opptak på web-tv, men for oss arrangører synes "Stoltzekleiven Opp" anno 2006 nå i være vel i havn. Årets arrangement har fått betegnelsen "beste noensinne". I tillegg til betegnelsen er det verdt å merke seg at arrangementet ble gjennomført på en måte som er tro mot stolte Vareggtradisjoner.

Grunnlaget for årets vellykkete arrangement ble lagt gjennom grundig forberedelser forut for løpsdagen. Mange hadde deltatt , både av de unge og de litt eldre.

Startlisten var på 150 sider. Sekretariatet var godt organisert og friskt bemannet. Starten var rigget etter alle kunstens regler. Innbitte startere var klar for en lang dag og innstilt på 100% presisjon i startprosedyrene. Løypen var preppet og merket med flid. Målgangen var tilrettelagt trygt over lang tid. Tidtakerutstyr var operativt, alle posisjoner var klar, saften var varm og tidlig start var intet problem.

I Badstuen var det god resultatservice, levende bilder på storskjerm og kafe så lenge kakene rakk, Premieseksjonen var blid og presis. Catering og bedriftsoppfølgen fulgte oppsatt plan og sørget for mat og munter "etterløping". Kjøringen av klær lot seg ikke merke av at ny kjørerute var både bratt og steinete.

Etterarbeidet ble utført i samme ånd. Nedriggingen gikk raskt, Badstuen var ren og ryddig tidlig på søndagen og løypebånd var samlet inn straks etter at familiearrangemenet var avsluttet.

All denne innsatsen og litt til var nødvendig for et prima "Stoltzekleiven Opp" anno 2006. Det gav løperne en god idrettsopplevelse og resulterte i tilbakemeldinger som denne fra en av distriktets løpergeneraler: "...Videre vil jeg takke for et fantastisk arrangement, dette løfter løpsgleden og motivasjonen for store og små i våre omgivelser".

All denne innsatsen gjorde at vi ikke bare var tro mot lokal tradisjon. Vi levde også opp til de forventningene som er til oss som arrangører. Forventninger som fredagen før løpet ble formulert av Knut Langeland i BT: "Stoltzekleiven er ingen trendy kopi, ingen opportunistisk konstruksjon skapt for å skumme fløten av et marked som er voksende, også i kommersiell forstand. Stoltzekleiven er snarere modellen, mønsteret og opphavet. Stoltzekleiven er ekte vare."

All innsatsen gjorde nok at mange var trøtte da helgen gikk mot slutten. Trøtt, men forhåpentligvis med den gode følelsen. Følelsen av å ha bidratt til et godt resultat, at strevet virkelig hadde verdi.

Gode arrangører - gratulerer og takk for innsatsen!!

Johs & Sverre

(04.10.2006)


Oslo Maraton - Ludvig Tennebekk med pers og pen 3. plass

I går hadde han startnummer 6 i "Stoltzen". Idag la han ivei i rekordtempo og passerte han halvmarton på 1.26. Den andre halvdelen gikk litt tyngre. Klokken viste 3.01.46 ved målgang.

(01.10.2006)


Flotte forhold og gnistrende løping i banemesterskapet

Andreas Nielsen kjempet godt, men greide ikke å hente sin andre klubbmestertittel. Johs Hjellbrekke mestret 5000 meteren hakket bedre enn unggutten fra Christinegård. På de korte distansene var det mye gnistrende løping. Resultater finner du her. Bilder fra begivenheten.

(22.09.06)


Torsdag 21. september - klubbmesterskap på bane

Torsdag er det klubbmesterskap på Skansemyren. I tråd med god tradisjon blir det et mesterskap med godt trykk og en glad gjennomføring. Øvelsesutvalget er 60m, 200m, 1000m, 3000m og 5000m. Fremmøte for registrering og oppvarming er satt til kl. 18.00.

(19.09.06)


Klubbesterskap i terrengløp - overraskelse i herreklassen

Torsdag var det klubbmesterskap i terrengløp fra Aasebu. Mange medaljekandidater hevder å ikke ha kjent til verken tid eller sted for arrangementet. Om noen hadde av disse hadde greid å vippe Heidi Bjørndal ned fra kvinnetronen er tvilsomt. Seieren i herreklassen var overraskende og sikkert fortjent, men tittelholderen bør ikke hvile på lauvbærene. Han vil nok allerede neste torsdag måtte stille opp for å forsvare sin posisjon. Resultater finner du her.

(15.09.06)


Prins Alemayehu kretsmester på 10.000 meter

Prins Alemayehu har i en periode slitt med en skade i hælen. På onsdagens mesterskap over 25 runder virket han å være i godt slag igjen. Prinsen var ikke på noe tidspunkt nevneverdig presset. Etter meldinger å dømme løp Alemayehu solo de siste 15 rundene. Tiden viste 32.38 ved målgang.

(14.09.06)


Funksjonærer til Stoltzen

Stoltzekleiven Opp arrangeres i år lørdag den 30. september.

Dette arrangementet er Vareggs viktigste arrangement. Inntektene som dette løpet genererer gjør det mulig å gjennomføre alle aktiviteter i SFO-gruppen uten at det er nødvendig med andre dugnader, lodd-salg el.l gjennom året (slik det er vanlig i andre klubber).

Det er derfor svært viktig at alle som har anledning setter av denne dagen til å gjøre en innsats for klubben. Kanskje har du en bestemor eller bestefar, mor eller far, søster eller bror el.l som ikke er med i Varegg, men som likevel kan være villig til å være med å arrangere dette løpet ?

Alle som har anledning til å være med og arrangere, og som foreløpig ikke har fått tildelt oppgave løpsdagen, bes melde seg snarest til: sverre.ottesen@hjemme.no

(11.09.06)


Friidrett for rekrutter på Skansemyren - onsdager kl. 18.00

Innsats og humør er Varegg-rekruttenes velkjente varemerke. Her er det bare å hive seg med i leken. Frede og Magnus er instruktører og sørger for et lekent opplegg for aldersgruppen 7 - 11år. Frede er klar med kjøreplanen for høsten. Les her.

(15.08.06)


Varegg-gutt til Grenoble

Sommeren meldes å være over. Pål Påmelder lusker igjen i Fjellveien. Bjørn Moldestad har passert 50-årsdagen og Dag Haugland har opprettet sin nye base i Grenoble. Dag vokste opp i det 10-året da Gjermund Eggen og Ole Elefsæter var idoler for alle med over middels utholdenhet. Ole som hadde få likhetstrekk med dagens topputøvere, fikk tidlig det underlige tilnavnet "uteligger". Han gjorde i 1968 stor furore i Grenoble. Om Oles OL-innsats har hatt noe med Dags valg av oppholdsted det neste året, kan vi ikke se bort fra. Dag melder om ypperlige treningsforhold. Han har allerede funnet seg både flate og bratte løyper.

Resten av gjengen trener med glød og passelig intensitet tirsdager og lørdager.

(27.08.06)


Friidrett for rekrutter på Skansemyren - onsdager kl. 18.00

Innsats og humør er Varegg-rekruttenes velkjente varemerke. Her er det bare å hive seg med i leken. Frede og Magnus er instruktører og sørger for et lekent opplegg for aldersgruppen 7 - 11år. Plan for høsten er ikke helt spikret ennå, men onsdag 16. starter er første treningsdag etter sommerferien.

(15.08.06)


Helgens løpsresultater - flere Vareggløpere på farten.

Bjarte Eikanger deltok i NM i motbakkeløp på Sudehornet rett opp i Ørsta i lørdag. Bjarte var i et hardt selskap og endte opp som nr 25 (resultater fra løpet).

Alemayehu Sitotaw løp "Nuten Opp" i Rosendal. Der endte han opp som nummer 2 i klassen menn 40 - 44. Forøvrig plassen bak Jon Tvedt (resultater fra løpet).

Jonas og Johs Gjesdal fant passende distanser i arrangementet "Hadsel Maraton". Jonas kunne hente premie for en sterk 4. plass på den fartsfylte 1000 meteren, mens Johs holdt unna for alle konkurrentene på halvmaraton (resultater fra løpet).

(07.08.06)


Løpskarusellen - Christian Holter fortsetter fremgangen

Det var ingen trengsel da startskuddet smalt ved Fana Stadion igår. Løpsforholdene var fine og Christian Holter benyttet anledningen til å flytte 10 km persen noen hakk. Riktignok måtte han innrømme etter målgang at han burde benyttet muligheten bedre. Det var mer krefter på lager. Andreas Nielsen valgte å løpe 5km. Tidsmessig litt labert fra Andreas, men han har antagelig startet oppkjøringen mot NM i orientering siste helgen i august. Resultater finner du her.

(25.07.06)


Sterk løping i svensk kraftprøve

Alemayehu Sitotaw og Bjarte Eikanger løp begge sterkt i "Kraftprovet" i svenske Trollhættan fredag. Prinsen endte på en 7. plass i et meget sterkt felt. Bjarte var ikke langt bak og kunne kvittere ut en solid 9. plass. Resultater finner du her.

(23.07.06)


Gladnyhet!!

Tirsdag 18.7 møtte jeg sommerens gladeste(?) mann (!) i fint driv på vei opp Stoltzen -- vår godeste Rolf (Hansen).
Han kunne fortelle at han nå er friskmeldt etter å ha slitt med uregelmessig hjerterytme lenge.
Legene hadde omsider etter 3 forsøk lykkes i å "synkronisere hjertet" slik at det nå dunker i riktig frekvens!!
Jeg er ikke fagmann på feltet, men jeg antar at kanskje BKK har bidratt med litt 300kV for å få hjertet til å dunke rett.
Rolfen kan nå trene igjen, og vi gleder oss til å se det blide fjeset på han igjen i Badstuen på fredagstreningene.

(Forøvrig talte jeg over 150 personer opp Stoltzen i de 2 timene jeg var på toppen - bare på de 17 minuttene jeg brukte på turen ned talte jeg 54 på vei opp - ikke verst midt i fellesferien).

Jeppe

(19.07.06)


Alemayehu vant 1/2-maraton i Jølster

Alemayehu vant ikke helt uventet i Jølster på den gode tiden 1.10.38. Heller ikke uventet for tiden - "hardeste" konkurrent ble en kvinneløper. Ikke fordi Alemayehu løper dårlig, men fordi Kirsten Otterbu løper fort for tiden med bestenoteringer på 3000 m, 5 km, 10 000 m og 1/2-maraton i løpet av de siste 10 dager. Med 1.12.35 var hun under 2 min bak Alemayehu. Tidligere Varegg-løper Leif Sægrov var også med. 1.17.00 kan tyde på at treningsforholdene i Norddal på indre Sunnmøre ikke er de beste. Johs Hjellbrekke sliter med å overbevise på hjemmebane. Med 37.20 på 10 km startet han sommerens grunntreningsperiode. Resultater.

Mest om Kirsten Melkevik Otterbu, men fint bilde av henne og Alemayehu på bt.no.

(03.07.06)


Alemayehu vant på god tid i BFGs sommerkarusell

Hans 10 km gikk unna på  32.18 i god varme og tildels kraftig vind. Han var godt foran Akselberg på 32.55. På 5 km stilte Dag Haugland i konkurranse igjen for første gang på lang tid. Han slet seg i mål på 17.27, med Pål 13 sekunder bak. Mer imponerende var Christian Holter som perset med over halvminuttet. Han kom for første gang under 20-blank med tiden 19.48. Men mest av alle imponerte Kirsten Melkevik Otterbu. Hun var knusende overlegen på 5 km, og slo nærmeste herreløper med over halvminuttet. Tiden ble 15.49! Resultater kommer her.

(26.06.06)


Konkurranser og trening

Det har vært litt tynt både med deltakelse i løp og på trening i det siste. Konkurrerende aktiviteter som orientering, Vossacup, maling, jobb og en og annen skade får ta skylden for det. 

Det var vel få som var fornøyd med resultatene i årets første sommerkarusell, bortsett fra Bjarte. Han løp på sterke 15:32 i tropevarmen. Vi merker oss også at Knut Grove tok skalpen til Tom Roger Johansen på 10 km. På lørdagens trening var det overraskende stort oppmøte i Isdalen. Etter langvarige og høylytte diskusjoner ble det kompromisset: Revolusjonerende 2 x 3 km (egentlig 2,93 km) ble gjennomført. Både Haugland & Andersen fullførte hele økten, og med konkurranseelementet som alltid preger en ekte Vareggtrening ble det en heller hard økt for de fleste. Knut G truet teten, Johs H var som vanlig seigest på slutten. Ellers i feltet fant vi også Christian Holter og Pål.

(18.06.06)


Trippel Varegg i Bjargløpet, men tynt startfelt

Fem mann blant de 7 beste er godkjent i den lange løypen. Bjarte løp godt og kom inn i overkant av 25 blank. Alemayehu var ca 30-40 sekunder bak, mens en (i følge ham selv) dårlig trent Johs Hjellbrekke bedret tiden sin med 9 sekunder i forhold til fjorårets løp. Resultater og bilder kommer vel etter hvert her eller på BFGs sider. Rekkefølge i lang løype:

  • Bjarte Eikanger (25:04)
  • Alemayehu Sitotaw (25:33)
  • Brynjulf Vonen (27:39)
  • Ivar Sandø (27:49)
  • Johs Hjellbrekke (28:12)
  • Eirik Lindebjerg (28:26)
  • Pål Sulesund (29:09)
  • Tom Roger Johansen (29:20)

(06.06.06)


Gledelig comeback i Isdalen

Coach Andersen dukket uventet opp til lørdagens intervalltrening i Isdalen. De planlagte to tusenmetrene ble til tre, gjennomført i god fart, sannsynligvis motivert av håpet om at et styrket Bournemouth skal ta steget opp til nest øverste nivå i løpet av kommende sesong. Johs H og Pål gjennomførte de obligatoriske seks tusenmetrene med en solid dose melkesyre på siste draget. Så får man se om det følges opp i tirsdagens Bjargløp.

(04.06.06)


Skansemyren Grand prix - nok en fin ettermiddag med leken friidrett

I ettermiddag møttes 22 energiske gladløpere til dyst på Skansemyrens grønne gressteppe. Dagens Grand Prix øvelser var slalåm, hinderløp og 8 - tall. Noen smelte til med sterke løp direkte fra start. Andre valgte å løpe seg inn og kom gradvis sterke utøver i konkurransen. Nye arrangører idag var Idar Mestad og Pål Sulesund.

Neste onsdag blir det stafett kl. 18.00. Onsdag 14 juni er det avslutning med Grad Prix Finale.

(31.05.06)


Lindåsniaren: Prinsen vant uten å være presset

Flinke arrangører og en fin løype gjorde dagens tur til Lindås til en kjekk opplevelse. Varegg stilte med trioen Alemayehu Sitotaw, Johs Gjesdal og Pål Sulesund. Det var bare Kjetil Dyrvik som greide å splitte gjengen vår. Kjetil var imponert over Alemayehu, men hadde god kontroll på de to andre. Prinsens vinnertid var 28.58.

(28.05.06)


London Calling: Mange sterke Vareggprestasjoner i Hyde Park

Løpsleder Malcolm French var overveldet over det store antallet spreke Vareggdamer som stilte til start på dagens 5 km i Hyde Park (les løpsleders kommentarer). Den flinke arrangøren kan allerede skilte med både resultater og bilder fra løpet. Damene selv melder fra banketten at de er fornøyd, men også at de har mer å gå på. Mette Rogne og Wenche Gjesdal kjempet seg begge inn til klasseseire, mens en forkjølet Nina Dahl og en forsiktig Eva Macody Lund hentet gode tredjeplasser. Gidske Solheim var den raskeste med solide 22.38.

(26.05.06)


Skansemyrstafetten onsdag 7. juni kl. 18.00

Onsdag 7. juni arrangerer Varegg ”Skansemyrstafetten”. Det er en uhøytidlig stafett med 6 etapper, for store og små løpere. Her er det fritt frem for de som greier å stable på beina et lag fra gaten. Se invitasjonen her.

(23.05.06)


Friidrett for rekrutter på Skansemyren - onsdager kl. 18.00

Innsats og humør er Varegg-rekruttenes velkjente varemerke. her er det bare å hive seg med i leken. Frede og Magnus er instruktører og sørger for et lekent opplegg for aldersgruppen 7 - 10 år. Plan for forsommeren finner du her.

(22.05.06)


Åsane halvmaraton - Prins Alemayehu med ny pers

Prins Alemayehu avkreftet alle rykter om skader og sviktende form. På søndagens halvmaraton løp han offensivt og fikk notert 1.09.34. Innsatsen holdt til en andreplass bak Kristian Jarnung, men foran Arnt-Inge Nilsen. Ut fra bildene kan det se ut som om Alemayehu lå bak underveis, men kom sterkt på slutten. Vi ser også at det var tett mellom løperne litt lenger bak. Knut Grove dokumenterte formstigning nok en gang. Ellers merker vi oss at Alfheimen har fått det tungt etter klubbskiftet. Han har lidd flere bitre nederlag mot våre egne talenter i det siste. Resultater.

  • 1 Kristian Jarnung, 1,09,02. 
  • 2 Alemayehu Sitotaw, 1,09,35. 
  • 3 Arnt Inge Nilsen, 1,09,42.
  • ....................
  • 6 Helge Færø, 1,21,42. 
  • 7 Ragnar Mjeldstad, 1,21,46. 
  • 8 Knut Grove, 1,22,12. 
  • 9 Tore Klanderud, 1,22,19. 
  • 10 Nils Hjelle, 1,22,22.

(22.05.06)


Jansens Jaktstart - prolog på oppfordring?

Med ujevne mellomrom får vi oppfordringer om å arrangere gamle klassikere og løp som krever litt ekstra av løperne. Jansens Jaktstart er blant de mest populære. Gamle Jansen som igår bare var et skranglete kne fra å kline til med et storløp i Fjellveien, gir en åpning for en juniversjon. "Jansens Jaktstart - prologen" er den foreløpige arbeidstittelen. Basert på innspill vil sommerutgaven av Jansens Jakstart følge stien over Sandviksfjellet og ha målgang på Fløysletten. Hvorvidt det blir en ekstrarunde med litt tunge myrer på Midtfjellet er sammen med løpsdato til vurdering hos arrangementsutvalget.

(19.05.06)


Svendals etterord: "Den gode følelsen - avhengig av å våge"

Knut Halvard Lerøy presset maksimalt, fikk brystkassen foran sin argeste rival, senket persen med 3 sekunder og kunne gledesstrålende trekke paralleller til Pilestredet. Gårsdagens sterke opplevelse mellom regnbygene i Fjellveien, fikk frem litt av den samme følelsen han hadde da han, noen år tilbake, tok teten for Holmenkollstafetten. Han paralyserte det som var av konkurrenter i Pilestredet og mener fortsatt at trykket i beina var så voldsomt at han kunne høre hakene falle blant publikum.

I tillegg til grundige forberedelser, dreier det seg om å våge, ville Haakon Svendal ha sagt.

(19.05.06)


"Svendals Svenneprøve" - frisk innsats av racere og rekrutter

Rolf Hansen, Puma Bjertnæs og Svein Jansen sørget for en ryddig og humørfylt avvikling av dagens friske utfordringer i Fjellveien.

Resultater fra "Lærlingeløpet" og Svendals Svenneprøve 2006

Det ble også avviklet en enkel, men dramatisk utgave av Fjellveistafetten. Her var det spenning helt inn til målgang. Lag og tider finner du her.

Bilder av Topp 3

(18.05.06)


"Svendals Svenneprøve" - løpsfest i Fjellveien 18. mai

Brikke Bjarte og hans gode hjelpere legger opp til løpsfest i Fjellveien 18. mai. De tilbyr en spenstig meny, helt i tråd med ånden i Haakon Svendals lange idrettskarriere. Foreløpig kan vi lekke at det blir fremmøte for de yngste i Badstuen klokken 18.00. Derfra blir det o-løp. Videre følger gjengen opp med Fjellveistafett med korte og kjappe etapper. Når alle har fått opp dampen blir det "Lærlingeløp", bydelens mest innbydende 600 meter. Hele arrangementet avsluttes med klassikeren og orginaldistansen, Svendals Svenneprøve. Her vil det bli heat for alle løpsglade.

Mer informasjon om arrangementet:

(15.05.06)


Tett med Vareggløpere i Fjellveien

T & If Viking arrangerer i flotte omgivelser og kunne også by på sommervær. Antagelig hadde de tatt høyde for dette og mere til da de fastsatte startkontingenten for årets løp. Vareggløperne stilte sterkt og så ut til å se stort på at den ærverdige foreningen er blitt så opptatt forretning.

På rekke og rad kom det Vareggløpere opp Sagbakken som virkelig var tung i sommervarmen. Prins Alemayehu holdt et sikkert grep om 3. plassen. Deretter kom Brynjulf Vonen foran Johs Gjesdal. Johs Hjellbrekke måtte slippe på returen, men greide 6. plassen. Pål Sulesund og Knut Grove kjempet sine dueller rett bak. Inn på Skansemyren kom også Rolf Sælen med lange klyv. Han så ut til å ha fått valuta for vintertreningen. Tilskuerne kunne se at Rolfen enkelt distanserte sin tidligere klubbkamerat og mye omtalte ultraløper, Per Gunnar Alfheim. Jeppe Holst og Frøystein Gjesdal var også i flokken. Sverre G Rasmussen benyttet farten sin i kortløypen og kom inn blant de 5 beste.

Her kommer resultatlisten.

(09.05.06)


Husk Fjellveiløpet tirsdag 9. mai kl. 19.00 på Skansemyren!

Det er fellesstart for 3,0 og 7,5 km fra Skansemyren Idrettsplass kl. 19.00. Barneløpet over 600 meter starter kl. 18.30 på Skansemyren. Siste frist for påmelding via internet er mandag 8. mai kl. 12.30. Etteranmelding kan gjøres fra 17.00 løpsdagen, men da mot et ekstra gebyr på kr. 20,-. Gå inn på hjemmesidene til arrangementet her, eller se invitasjonen. I år vil man dele ut "verdenscup-poeng" til hver enkelt deltaker, uansett hvor langt bak man havner på resultatlisten. Så vil man summere og se hvilken klubb som har sanket flest poeng, og dermed vinner "verdenscupen" for lag. Vi får som vanlig prøve å stille med en stor tropp. Om vi ikke klarer å "tapetsere" seierspallene kan vi i det minste "tapetsere" resultatlistene. For inspirasjon sjekk resultatene fra tidligere år:

(09.05.06)


Vikingstafetten - flott løpsopplevelse på Skansemyren

Sverre G Rasmussen tok kommandoen i både i gutte- og mix-stafetten. Dermed la han grunnlaget for gode stafettopplevelser for Varegg-løperne torsdag ettermiddag. Les mer.

(05.05.06)


Bilder fra Fløyen Løpsfestival 29. april 2006...

... finner du her.

 

 

(04.05.06)


Vikingstafetten - flere løpsglade har meldt seg

Sverre G Rasmussen og Christian Haugland har meldt seg med stor løpslyst. De løpsglade går rett inn på laget. Fra kapteinen på jentelaget er det også meldt om at nye spennende løpere er på plass og lysten til å sprinte er upåklagelig. Det er fortsatt mulig å sikre seg en plass eller for den saks skyld stille med et utfordrerlag. Spørsmål eller innspill meldes til morgendagens blide lagleder! Fremmøte er satt til 17.50.

(03.05.06)


Ask-stafetten - seniorseier og litt for labert i veteran

Ungdomsløperne med god støtte i Bjarte Eikanger leverte flott løping på Ask idag. I klasse menn senior B var det ingen som greide å stå imot Varegg-laget. Andreas Nielsen åpnet offensivt, Morten Westergård sprang solid i motbakkene, Calle Macody sprintet så det gnistret. Bjarte kjørte jevnt og hardt på den lange etappen. Deretter var det Sverre G Rasmussen som hamret avgårde med pinnen til avslutter Per Overvik. Han kan sisteetappen på Ask.

Veteranløperne som skulle forsvare fjorårsseieren, fikk ikke helt opp dampen. Løperne fikk ikke det nødvendige taket på motstanderne og måtte tilslutt innse at Osterøy og Ask ble for sterke. Resultater og etappetider finner du her.

(01.05.06)


Vikingstafetten - torsdag 4. mai på Skansemyren

Vi har lovet å stille med bydelens ypperste løpere førstkommende torsdag. Stafetten har 6. etapper og 3 klasser (jenter, gutter og mix). Alle lag må ha en snittalder på 14 år eller lavere. Vi har satt opp forslag til 3 lag. Er det flere som vil være med så meld fra!

(01.05.06)


Fløyen Løpsfestival lørdag 29. april - resultatlister og rapporter

Løpsforholdene var ypperlige, og løypene vel tilretttelagt for fart. Foreløpig har vi fått en resultatliste fra solskinnsarrangørene. Senere vil det dukke opp både rapport og bilder fra nappetakene på og rundt Fløysletten. Bilder av løperne i terrengløpet finner du på Kondis.no - Bergenssidene.

(29.04.06)


Fløyen Løpsfestival lørdag 29. april 

Løpsfest for hele familien på Fløysletten. Det blir barneløp, terrengløp for de voksne, terrengløp og åpen hinderløype for de små. Se invitasjonen her.

(28.04.06)


Lørdagens fellestrening...

...blir gjennomført på Fløyen kl 15.00. Vi løper da den lengste distansen, 6 km (eller 3 runder), i terrengløpet.

(28.04.06)


Nye lagoppstillinger til Ask-stafetten

  • Ask [2 seniorlag, veteran og superveteran]

(27.04.06)


Hard kamp, men en verdifull gjennomkjøring

Godt å være i gang var omkvedet etter kveldens innsats på Espeland. Flere friske dueller og noen fartssjokk var en del av fasiten. Ungdomslaget viste seg som vårt sterkeste, men full honnør til veteraner og superveteraner. Se bilder.

(26.04.06)


Fryktinngydende seniorlag til Fri-stafetten i kveld

Vi ser ut til å stille med 3 slagkraftige seniorlag til kveldens stafett på Espeland. Varegg stiller med 3 relatativt jevne lag. Målet i kveld er å få en god gjennomkjøring for guttene uten å vise mandagens konkurrenter for mye. Her finner du lagene.

(26.04.06)


Friidrett for rekrutter på Skansemyren - onsdager kl. 18.00

Vi fortsetter det farstfylte og lekne friidrettsopplegget på Skansemyren. Inspirerende ledet av Frede og Magnus. Alle onsdager er det start kl. 18.00. vel møtt!! Plan for våren finner du her.

(26.04.06)


Skansemyrstafetten - en vurdering fra Vareggs ungdomsreporter

Mens du venter på løpsfesten på Fløyen kan du lese hva som fanget oppmerksomheten til ungdomsreporteren på Skansemyren mandag. Les her.

(25.04.06)


Skansemyrstafetten - gnistrende løping i spennende løype

Med vårsolen og mange entusiastiske løpere kom løpsgleden tilbake til erverdige Skansemyren. Bjarte og seniorene hadde gjort en glimrende jobb med løypemerking. Løypen holdt skikkelig mesterskapsstandard. Stafetten ble gjennomført med 2 varianter, 5 og 6 etapper. Hele arrangementet ble avsluttet med åpent klubbmesterskap i terrengløp.

(24.04.06)


Jevn løping av våre utsendte i Hamburg

Alemayehu ble nr. 32 totalt og nr. 3 i sin klasse på 2.27.42. Bjarte kom inn på en 50. plass med 2.32.32. Begge hadde et jevnt løpsopplegg. Klikk på navnene så kommer passeringstider opp. Resultater.

32   Sitotaw, Alemayehu  2:27:42
50   Eikanger, Bjarte         2:32:32

(23.04.06)


Skansemyrstafetten mandag 24. april kl 18.00 - obs lagledere er utnevnt

Velkommen til vårens morsomste stafett. Løypen er lagt med list og stor innlevelse. Underlag og løypeprofil vil gi en vareiert og god løpsopplevelse. Nye lagoppstillinger med nominerte lagledere. Lagleder må sørge for å hente startnummer og skape den nødvendige teamspirit. De må også kunne takle endringer på lagoppstillingene.

Arrangementet avsluttes med klubbmesterskap i terrengløp!

(23.04.06)


Jevn løping av våre utsendte i Hamburg

Alemayehu ble nr. 32 totalt og nr. 3 i sin klasse på 2.27.42. Bjarte kom inn på en 50. plass med 2.32.32. Begge hadde et jevnt løpsopplegg. Klikk på navnene så kommer passeringstider opp. Resultater.

32   Sitotaw, Alemayehu  2:27:42
50   Eikanger, Bjarte         2:32:32

(23.04.06)


Søndag blir en spennende maratondag

Prins Alemayehu og Bjarte Eikanger har lagt turen til Hamburg denne helgen. De to hardingene er i god form og mye taler for sterke prestasjoner i morgendagens Hamburg Maraton. Arrangøren satser litt ekstra på veteranklassene og prinsen vil nok få god pes fra jevnaldrende. Her kan du orientere deg om martonløping.

(22.04.06)


Foreløpige lagoppstillinger til stafettene

Eventuelle ungdomslag til Fri vil bli tatt ut etter stafetten på mandag. Vi vil dessuten prioritere ungdomslag til Vikingstafetten 4. mai.

(21.04.06)


Skansemyrstafetten mandag 24. april kl 18.00

Velkommen til vårens morsomste stafett. Løypen er lagt med list og stor innlevelse. Underlag og løypeprofil vil gi en vareiert og god løpsopplevelse. Les mer her og se lagoppstillinger og oppgaveliste.

(21.04.06)


Etter Påsken starter stafett-sesongen

 

Å løpe stafett er forfriskende etter lang tid med vintertrening. Stafett er hard kamp og press på å få skikkelig fart på beina. De som satser på seige skiturer i påsken har akkurat en uke på å finne tilbake rytme og steg før startskuddet går:

  • 24. april Skansemyrstafetten (lokal lavterskelstafett med minimum 12 egne lag - 5 etapper)
  • 26. april Fristafetten (3 lag for de yngre og 3 lag for de mer rutinerte)
  • 1. mai Ask-stafetten (3 lag, senior, veteran og superveteran?)
  • 4. mai Vikingstafetten (stafett for løpere 10 - 18 år på Skansemyren)

(10.04.2006)


Siste fellestrening før Påsken - tirsdag kl. 19.00 i Isdalen

 

Vi gjør en liten vri siden det drar seg mot høytid. Treningen fremskyndes en time og fremmøtet flyttes til Isdalen. Håper dette går bra. Maratonløperne har hånd om menyen.

 

(10.04.2006)


Tøffe Tarjei takker av og Torstein er tilbake

 

Akkurat som i de sterke tippeligamiljøene, skjer det endringer hos oss inn mot sesongstarten. Tøffe Tarjei Sandnes drar til Oslo med samboeren etter ett år i Bergen. Han har for mange gitt fryktløs åpningsfart et ansikt. Hans friske innsats har løftet treningen for mange gjennom vinteren.

Torstein Frantzen er tilbake etter 3 måneder i Spania. Hvordan han har brukt tiden og hvor godt han har benyttet anledningen til å svinge seg opp, får vi raskt svar på når stafettsesongen starter på Espeland 26. april.

 

(08.04.2006)


Høy tenning på tirsdagstreningen

 

Det nærmer seg uttak av de første stafettlagene. Treningen er skarpere og enkelte er tydelig på hugget. Starten på dagens intervalltrening avdekket sjeldent høy tenning. Før feltet hadde flyttet seg 20 meter lå en løper og eldre dame på sykkel i grøften. Heldigvis gikk alt bra og begge de to uheldige kunne fortsette.

 

(04.04.2006)


Vinterkarusellen - flere Vareggløpere på gang

 

Sverre G. Rasmussen indikerte at det er hold i utalelsene om godt treningsarbeid gjennom vinteren. Tiden 17.44 på 5km er brukbart. Andreas Nielsen fikk løpt av seg skuffelsen fra lørdagens økt i Fjellveien og var tilfreds med 18.31. På 10 km løp Dag Haugland inn til delt andreplass med tiden 35.25. Full resultatoversikt finner du her.

 

(03.04.2006)


Berlin halvmaraton: Prins Alemayehu vant klassen

 

Alemayehu Sitotaw dro denne helgen til Berlin for å få nødvendig matching. Han vant klassen med tiden 1.11.00. Prinsen rapporterer om sjenerende motvind i deler av løypen. En sår hals gjorde det også vanskelig for Alemayehu å få ut det aller beste. Resultatlister.

 

(02.04.2006)


Mulismilen og "Hammermarken Opp" i vakkert vårvær

 

Solen varmet da Varegg arrangerte det tradisjonsrike mosjonsløpet Mulismilen og nykommeren "Hammermarken Opp". Stemingen var humørfylt og løpsgleden var påtakelig. I den korte løypen på 5 km var Bjarte Eikanger den raskeste med 15.57. Første kvinne i mål var Sara R Færø. I langløypen bekreften Arnt Inge Nilsen fin form før Paris Marathon med 34.30. Audhild Hestad hadde kontroll på sine konkurrenter og vant på solide 43.24. I "Hammermarken Opp" registrerte arrangørene 89 målganger. Den raskeste var Vanja Sivertsen (9år) med 53 sekunder.

Resultater

Bilder

Bilder fra Kondis.no

 

(01.04.2006)


Skansemyren Grand Prix - godt fremmøte og frisk innsats

 

Regnbygene ville ikke gi seg, men det ville heller ikke deltakerne på ettermiddagens Grand Prix. Tanken var å legge dagens løyper tørt, men når løpebanen var klissvåt og sandvolleybanen gjennombløt, var det vanskelig å holde fottøyet tørt. Frisk innsats og avslutning med varme drikker gjorde ettermiddagens økt til en god opplevelse.

 

Senere legger vi ut bilder fra dagens arrangement og navn på heldige vinnere av de såkalte Grand Prix Trofeene.

 

(29.03.2006)


Skansemyren Grand Prix - onsdag 29. mars kl. 17.30

 

Velkommen til karusellen ”Skansemyren Grand Prix”. Felles oppvarming kl. 17.30. Menyen byr på et variert utvalg løpsleker for aldersgruppen 7 – 10 år. Sprint – Slalåm – Presisjon – Konsentrasjon – Utholdenhet. Premiering på trekking basert på fremmøte. Les mer.

(28.03.06)


Mulismilen lørdag 1. april - vaktliste og oppgavefordeling

 

Det nærmer seg lørdagens løp. For å få en sikker og grei avvikling av løpene satser vi på mye rutine i arrangørstaben. Dessverre er det mange godt løpbare blant de utvalgte arrangørene. For de som ønsker sterkt å løpe er det en grei løsning å finne seg en stand-in. Dersom det er mange som ønsker å løpe kan vi arrangere et lite arrangørløp i etterkant.

(27.03.06)


Mulismilen lørdag 1. april - start kl. 15.00

 

Bergens eldste mosjonsløp avvikles også i år med 2 løypelengder 5 og 10.6 km. Begge løypene har start i Fjellveien ovenfor Varegg sitt klubbhus. Løpet har tradisjonell klasseinndeling både for kvinner og menn.

  • Start kl. 15.00

  • Startkontingent kr. 50,-

  • Påmelding i Varegg sitt klubbhus fra kl. 14.00 løpsdagen eller på mail til stoltzen@varegg.no.

 

Løpet blir avviklet enkelt og i en god tone – vel møtt!!

(26.03.06)


Bjarte vant det første Laguneløpet

Vi hadde ingen deltakere i årets utgave av Smålongeren Rundt (hvor Asks løpere viste styrke). Men i Laguneløpet vant Bjarte med klar margin, bl a foran den utflyttede bergenser Jan-Erik Christiansen. Også Knut Grove hadde funnet veien til Fana og la seg til like bak en del sterke lokale løpere. Resultater.

  • 1 Bjarte Eikanger 06:31 
  • 2 Håvard Hasås BFG Fana 06:45 
  • 3 Jan-Erik Christiansen Skjalg 06:55 
  • 4 Kjell Raa BFG Fana 07:03
  • ..................................... 
  • 7 Knut Grove Varegg 07:27

(25.03.06)


Frikarusellen: Sitotaw og Sulesund sinket av snø

Kraftig snøfall i Arnadalen i timen før starten på dagens karusell-løp, gjorde forholdene vanskelig for våre gutter. Begge hadde satt seg klare tidsmål og åpnet friskt. Dessverre var det nytteløst å få dokumentert den fine formen både Pål og Prinsen hadde fornemmet de første dagene denne uken. Prins Alemayehu vant med tiden 16.37, mens Pål Sulesund måtte se klokken passere 18 minutter. Resultatene kommer her (og kanskje reportasje på Kondis.no her?).

(22.03.06)


Alemayehu og Dag nr 2 og 3 på halvmaraton i Åsane

Maratonkarusellen ble lørdag 18. mars arrangert i den nye traséen i Åsane for første gang. Den første vinneren av halvmaratondistansen ble ikke uventet Asks Arnt-Inge Nilsen. Men vår egen Alemayehu var ikke langt bak. Endelig har også Dag bestemt seg for å begynne å konkurrere igjen. Og som i mandagens vinterkarusell måtte han gjøre løpet alene, ca 6 min fram til nr 2 og ca 8 min bak til nr 4 i mål! Resultater her.

1 Arnt-Inge Nilsen ASK Friidrett 1.10.21
2 Alemayehu Sitotaw Varegg 1.11.12
3 Dag Haugland Varegg 1.17.47

(18.03.06)


Vinterkarusell uten Vareggjenter

Vareggjentene måtte hvile etter en hard helg i den Danske dypsnøen. Dermed var det opp til guttene å dra lasset under kveldens dyst i Rådalen. Bjarte Eikanger holdt alle på god avstand i kortløypen. Selv med fall ved vending var han aldri truet. Klokken stoppet på 15.57. Ragnar Mjelstad sprintet inn til 3. plass med tiden 17.27. Samme tid som fremgangsrike Pål Sulesund.

På 10 km kom Prins Alemayehu i hardt selskap. Han hang godt med, men måtte til slutt nøye seg med 5. plassen. På plassen bak dukket Dag Haugland opp. Det er et godt tegn. Resultater finner du her.

(13.03.06)


Det nærmer seg Smålongeren Rundt og Mulismilen

Lørdag 1. april arrangerer Il. Varegg Bergens eldste mosjonsløp, Mulismilen. Det blir som vanlig to distanser 5km og en litt drøy 10 km. Selv om Kjetil Dyrvik har fått nye ski, regner vi med at gladløperen fra Vossar kommer til Fjellveien denne lørdagen.

Hvem Gular har som trekkplaster er foreløpig uvisst, men lørdag 25. mars arrangerer de Smålongeren Rundt.

(10.03.06)


Rolf Sælen med lekent opplegg for langdistanseløperne i Varegg

Rolf Sælen overrasket alle på den første tirsdagstreningen i mars. Etter to lange måneder med usedvanlig tung trening var det tid for det mer lekne. Rolfen hadde funnet en ny løype som selv de med 20 års fartstid ikke hadde erfaring med. En løype som hadde så mange elementer, at selv de mest analytiske strevde med den dypere meningen i kveldens treningsbudskap.

Etter endt økt var stemningen tankefull. Er det virkelig mulig at Rolf Sælen har funnet resepten og den røde tråden i det treningsarbeidet som kan gjøre Varegg-veteranene farlige?

(08.03.06)


Smøråsgutter i hard kamp mot Vareggløpere - resultater og rapport

Her er resultatlister i to varianter (var-1 og var-2). Listene viser at Eirik Hanevik har kapasitet, men fikk det hardt. Jonatan Svemo løp klokkerent og Njål Norstrand leverte akkurat som foreskrevet.

Ungdomsreporteren var på plass og har laget en liten stemningsrapport!

(08.03.06)


Smøråsgutter i hard kamp mot Vareggløpere

Smørås sine 93-gutter er grundige i sine forberedelser til årets sesong. Idag dukket de opp i Fjellveien for andre gang denne vinteren. Smørås stilte denne gangen med 15 gutter, mens Varegg mønstret 3 spreke jenter og 6 fryktesløse gutter fra o-gruppens. 4 stafettlag kjempet hardt, og alle løperne gjennomførte 5 etapper. I testløpet var Eirik Hanevik igjen den hardeste, men flere av de andre viste fin fremgang. Resultater og bilder kommer iløpet av onsdagen (når kabelen til klokken dukker opp igjen).

Ungdomsreporteren var på plass og har laget en liten stemningsrapport!

(07.03.06)


Konkurranseglad Alemayehu vant 5 km i Frikarusellen på onsdag

Under gode forhold, med nesten snøfri trasè, løp Alemayehu på 16.25. Vinterferien gjorde at det var et heller tynt felt som stilte til start på Espeland. Resultater finner du her.

(02.03.06)


På treningstur i BFG Fanas Maratonkarusell

Bak vinneren Helge Hafsås kom tre-fire løpere som normalt har kapasitet til å løpe 10-15 minutter raskere på en maraton. Vår egen Bjarte kom inn på 2.44 til en 4. plass, like bak Akselberg og Asks for tiden høytflygende Arnt-Inge Nilsen. På den halve distansen tok også Alemayhu det relativt rolig og kom inn til vinnertiden 1.17. Resultater finner du her (bilder skal også komme etterhvert på resultatsiden). De som ikke var reist på vinterferie (Dag, Johs H og Pål) møtte opp i Isdalen for å gjennomføre lørdagens obligatoriske intervalløkt (1500-metere). Dag fortsetter å løpe hardt, Johs H begynner å få kontroll på akillesskaden mens Pål i vanlig lørdagsform måtte nøye seg med å tygge støvet de to andre virvlet opp (med god hjelp av en iskald nordavind) i sin ville ferd innover Isdalen.

(26.02.06)


"Skansemyren Grand Prix" - barnefriidrett av godt merke!

Ettermiddagens arrangement på Skansemyren hadde alt unge gladløpere kan drømme om. Leken oppvarming, friske løyper for feiende brikkeløp, tautrekking og avrunding med solbærtoddy og kjeks. Frede og Magnus har virkelig funnet det gode opplegget for barnefriidretten i Fjellsiden. Hadde Knut Mathias holdt seg frisk og Oskar ikke vært opptatt med selskapeligheter, ville deltakerantaller passert 20.

(22.02.06)


Velkommen til karusellen "Skansemyren Grand Prix"!

Vi følger opp suksessen fra 1. februar og inviterer til løpsmoro på Skansemyren onsdag kl. 17.30. Frede og Magnus byr på et variert utvalg løpsleker for aldersgruppen 7 – 10 år. Les mer om datoer og opplegg her.

(20.02.06)


Vinterkarusellen - Heidi Bjørndal med bare en foran

Varegg stilte nok en gang med en flott kvartett jenteløpere. Heidi Bjørndal leder an på glimrende vis. Lettbeint og innbitt suste Heidi gjennom 5 km på 20.38. Bare en i kvinneklassen greide å holde unna for ekspressen fra Breistølen.

På 10 km var Prins Alemayehu og Bjarte Eikanger uten kvalifisert konkurranse. Begge to løp upresset under 33-minutter. Pål Sulesund viste på 5 km at han er i kontrollert fremgang. Resultater finner du her.

(20.02.06)


Nok en fin uke for friidretten i Varegg

Tirsdag var det flott stafettløping av gutter og jenter i Fjellveien og iherdig innsats på intervalltreningen til Rolf Sælen. Onsdag var det flere unggutter som ville trene friidrett, enn det vi greide å transportere fra Sandviken til Haukeland skole. Fredag var Coach Andersen tilbake på treningen fra Badstuen. Lørdag var det stort fremmøte i Isdalen for å markere fødseldagen til Jeppe Holst. Bjarte Eikanger er friskmeldt og Prins Alemayehu var tilbake fra hardtrening på Gran Canaria. Dag Haugland ser ut til definitivt å ha lagt en lang skadeperiode bak seg.

(11.02.06)


Fotballgutter fra Smørås viste styrke i Fjellveien

Det var full fart under gårsdagens løp i Fjellveien. Ole Aandahl stillte med 13 tøffe løpere fra traktene rundt kunstisen på Slåtthaug. Økten ble innledet med et rivende stafettoppgjør der guttene fikk utfordre bydelens raskeste jenter. Etterpå var det to runder i et småkupert 8 tall med start ved Breistølen og søndre runding ved "Hesten trenger kvile". Resultater fra "hard i hodet" - testen finner du her. Vi kan også formidle et utvalg bilder tatt av Tobben Aandahl.

(08.02.06)


"Skansemyren Grand Prix" - barnefriidretten i sterk fremgang

Skansemyren er en arena som aldri skuffer, sommer eller vinter. Friidrettsgjengen til Frede og Magnus, startet februar med friske løpsleker i klar vinterluft. Les mer.

(02.02.06)


Löplabbet stengt fra lørdag 11 feb. tom lørdag 4 mars.

Løplabbet Bergen skal forta en omfattende oppussing. Dette medfører at butikken vil være stengt i perioden fom lørdag 11 feb. 2006 tom lørdag 4 mars 2006. I denne forbinnelse vil vi kjøre endel tilbud på et utvalg klær. Rabatter vi her snakker om ligger fra 50-70%. Ta turen innom oss for et lite kupp:)Ellers har vi lageret fullt av gode og ikke minst funksjonelle løpesko, hverdagssko og studiosko. Siden snøen uteblir er det jo fritt frem å ta seg en løpetur eller en rask spasertur ute.

(01.02.06)


Vinterkarusellen: Ungdommene stormer fram

Prins Alemayehu er på Gran Canaria og Bjarte Eikanger sliter med forkjølelse. Likevel er det løping å glede seg over i Rådalen. Denne gangen stilte Varegg med en hel kvartett i den yngste jenteklassen. Heidi Bjørndal er fortsatt den hardeste. Gunhild R Halland er alvorlig på gang. Litt lenger bak lurer Linn Kristine Gjesdal og Tone Gjesdal Bjørndal, som begge tapte hardt tilkjempet tid pga lang kø på avlesning i målgangen.

Øyvind M Lund hadde antagelig sitt definitive gjennombrudd som løper. 1500 meter før mål var han enkel å identifisere som feltets mest offensive løper. Tiden i mål tyder på at han holdt trøkket og nå er i posisjon til å kjempe om tittelen årets ungdomsløper. Andreas Fleten Nielsen kan imidlertid bli farlig. Han synes foreløpig å prioritere et løpsopplegg som sikrer stor fart i avslutningen. Resultater her.

(31.01.06)


Velkommen til karusellen "Skansemyren Grand Prix"!

Alle dager vil det være et variert utvalg løpsleker for aldersgruppen 7 – 10 år. Les mer om datoer og opplegg her.

(30.01.06)


Askløpet: Prins Alemayehu og Knut Grove på plass

Prins Alemayehu og Knut Grove representerte Varegg på Askøy idag. Prinsen trivdes dårlig i det kalde været og slet med å få opp farten. Han endte opp på en 6. plass. Knut som har vært i god fremgang i januar fikk en god gjennomkjøring og en 16. plass. Resultater på Ask sin hjemmeside.

Bjarte Eikanger måtte melde plass på grunn av sykdom. Resten av gjengen gjennomførte en humørfylt trening i Isdalen.

(21.01.2006)


Friidrett: Innetreningen starter på Haukeland skole idag

Friidretten starter opp igen for 8 - 11 åringer på Haukeland skole idag kl. 17.30. Det blir trening inne frem til Påske.

Nytt dette semesteret blir at en trening i måneden legges til Skansemyren. På disse treningene lover Frede frisk og artig utendørsaktivitet med noe ekstra til slutt. Les plan for ukene frem til Påske.

(11.01.2006)


Vinterkarusellen - Heidi Bjørndal fortsetter fremgangen

Kraftig vind gjorde det problematisk å få opp den store farten under kveldens løp i Rådalen. Heidi Bjørndal var blant de få som tilsynelatende ikke lot seg merke av vær-vanskeligheten. Hun valgte rutinert å følge ryggen til stødige Harald Abbedissen. 21.13 er ny pers for Heidi på 5 km og gav klar seier i klassen for jenter under 14 år.

Øyvind M Lund har bitt seg fast i topp åtte i klassen for gutter mellom 15 - 18, og snart ser han 19-tallet.

Resultater finner du her.

(09.01.2006)


Trening - ukeplan for perioden januar - mars

Rolf Sælen, Bjarte Eikanger og Prins Alemayehu har funnet en god resept for de som ønsker å gå for "godformen" i 2006. Vi prøver å organisere gode treningsøkter til faste tider. Her finner du en foreløpig ukeplan.

(07.01.2006)


Lokal løpskarusell - første løp tirsdag 10. januar

Tirsdag 10. januar arrangeres det første gateløpet i vinterens løpskarusell i Sandviken. Dette er en fin anledning for alle Varegg medlemmer til å teste formen i det nye året. Løypene er henholdsvis 3 og 6km og starter fra "damen" i Mulen og går til Fløibanens stasjon i Fjellveien for vending. Lang løype har to vendinger.

Påmelding i Badstuen kl 18.00 og start ca kl 18.30.

(06.01.2006)


Fanarennet går søndag 8/1 i Myrkdalen. Start kl. 1300

Pga. av snøsituasjonen blir det parstart for årsklassene 13 år og eldre. Det blir enkelstart for de yngste klassene. Rennet går i klassisk stil.

Vel møtt!!

(06.01.2006)


Mellom- og langdistansesamling på Fana Stadion / BFGs klubbhus

Tirsdag 31. januar fra kl. 17.00 til 21.00.Inviterte til samlingen er utøvere over 16 år og deres trenere og andre interesserte.

Ansvarlig for samlingen er Erling Askeland, NFIFs Fagansvarlige for mellom- og langdistanse , og samlingen er organisert slik :

  • trening fra kl. 17.00, fra kl 1900 samling i klubbhuset
  • Arne Risa :Fra allsidighet til spesialisering.
  • Erling Askeland :Hvordan forbedrer vi våre prestasjoner gjennom å sette fokus på hele mennesket ? Bevisstgjøring av at våre prestasjoner er resultat av alle faktorer som påvirker oss.

Kretsen sørger for frukt og drikke, og vil gjerne ha påmelding på forhånd til kontoret på mail eller telefon !

(05.01.2006)


Treningsstart med stort fremmøte og tøff meny

Rolf Sælen kunne glede seg over en stor og treningsvillig gjeng da tirsdagstreningen åpnet det nye treningsåret. Rolfen lot seg ikke friste til en forsiktig åpning og knallet til med den tøffeste økten noensinne i Sagbakken.

Nå er det bare å bite tennene sammen og dra nytte av gode fellestreninger i ukene som følger.

(04/01/2006)

Webplass levert av:

 

© Idrettslaget Varegg 2006

Om IL Varegg  |  Stoltzen opp  |  Orientering  |  Fotball  |  Ski/friidrett  |  Gøy i gymsalen  |  Hjem  |  Kontakt oss